torsdag den 23. juni 2011

Hyldeblomst Saft

Hjemmelavet Hyldeblomst Saft. Find opskriften i kommentarene.

Velbekomme.

1 kommentar:

  1. Ingredienser: 10 store Hyldeblomstskærme *
    5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
    10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
    1 spsk. 15 gram
    1 dl. 100 gram

    1 pose Citronsyre *
    1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
    1 spsk. 14 gram
    1 dl. 90 gram

    1 tsk. 4 gram
    1 spsk. 14 gram
    1 dl. 90 gram

    lidt Atamon til flasker 1 tsk. 4 gram
    1 spsk. 14 gram
    1 dl. 90 gram

    1 tsk. 4 gram
    1 spsk. 14 gram
    1 dl. 90 gram

    Sæt hyldeblomster i en dyb skål. Tilsæt vand og citronsaft, samt citronsyre. Lad dem stå et køligt sted i 24 timer.

    Si vandet i en anden skål og tilsæt 1 kg sukker. Det skal stå 24 timer og røres en gang imellem indtil sukker kan ikke ses mere.

    Saften opvarmes tæt på kogepunkt, men må ikke koge. Skyld flasker med Atamon og pak den varme saft ind. Den kan holdes sig meget længe.

    Velbekomme
    Kilde:Alletiders Kogebog

    SvarSlet