Ingredienser: 10 store Hyldeblomstskærme * 5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt. 10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram 1 spsk. 15 gram 1 dl. 100 gram 1 pose Citronsyre * 1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 14 gram 1 dl. 90 gram 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 14 gram 1 dl. 90 gram lidt Atamon til flasker 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 14 gram 1 dl. 90 gram 1 tsk. 4 gram 1 spsk. 14 gram 1 dl. 90 gram Sæt hyldeblomster i en dyb skål. Tilsæt vand og citronsaft, samt citronsyre. Lad dem stå et køligt sted i 24 timer. Si vandet i en anden skål og tilsæt 1 kg sukker. Det skal stå 24 timer og røres en gang imellem indtil sukker kan ikke ses mere. Saften opvarmes tæt på kogepunkt, men må ikke koge. Skyld flasker med Atamon og pak den varme saft ind. Den kan holdes sig meget længe. VelbekommeKilde:Alletiders Kogebog
Ingredienser: 10 store Hyldeblomstskærme *
SvarSlet5 Citron 1 citron vejer ca. 100 gram skrællet vægt.
10 dl. Vand 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
1 pose Citronsyre *
1000 gram Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
lidt Atamon til flasker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1 tsk. 4 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
Sæt hyldeblomster i en dyb skål. Tilsæt vand og citronsaft, samt citronsyre. Lad dem stå et køligt sted i 24 timer.
Si vandet i en anden skål og tilsæt 1 kg sukker. Det skal stå 24 timer og røres en gang imellem indtil sukker kan ikke ses mere.
Saften opvarmes tæt på kogepunkt, men må ikke koge. Skyld flasker med Atamon og pak den varme saft ind. Den kan holdes sig meget længe.
Velbekomme
Kilde:Alletiders Kogebog